МОЩЕН ИНВЕСТИТОР КАЗВА ДО 2 МЕСЕЦА СТЪПВА ЛИ В ДИМИТРОВГРАД

[quote]ЛОГИСТИЧНИЯТ ЦЕНТЪР ОСТАВА КАТО ПРОЕКТ, БАВЯТ ГО ИЗБОРИ[/quote]

Заедно с общинска администрация работим по няколко сериозни проекти. Един от тях, за разкриването на много работни места, е готов  90%, заяви на юлското заседание на Общинския съвет кметът Иво Димов. Компанията имала конкретна цел, идея и намерения, но подробностите щели да станат ясни, когато процесът приключи. Засега била необходима конфиденциалност. Въпреки това, заради породения интерес, решихме, с кратко интервю, да открехнем, колкото може завесата…

 • Г-н Димов, инвеститорът, за който говорите, различен ли е от консорциума, заявил намерения преди време, в следствие на което Общинският съвет взе решение за продажба на голям имот?Ivo-Dimov
 • Различен е. Аз казах преди време, в няколко интервюта, че работим по четири проекта. Единият е свързан с консорциума и логистичния център. Другият, за който говорим, е различен. Става въпрос за много мащабно производство, над това, което се обяви по медиите – 1500 работни места. На този етап нещата са в доста напреднал стадий, може би, до два месеца ще се финализират. Молбата на инвеститора, с който водим разговори близо две години, обаче е за конфиденциалност на този етап.
 • Казахте, че 90 на сто от предварителната работа е свършена. Какво остава в другите 10%?
 • Остават технически проблеми, свързани с няколко комуникации.
 • Комуникации? В какъв смисъл?
 • Вода, ток, газ и т. н. Не става въпрос за общински парцел, обаче, подчертавам, но не искам да коментирам.
 • Между другото, какво стана със сигурната сделка за логистичен център? Заявилите интерес инвеститори не се явиха на обявения търг. На друг ще се явят ли?
 • Търгът беше обявен, но имаше някои неща, които трябваше да уточним. Ние прекратихме обявяването на търга, готови сме да го обявим веднага за втори път. Само че в Турция от 4-5 месеца се говори за избори. Те наистина минаха, но в последния разговор стана дума, че е редно да бъде съставено работещо правителство. Твърде вероятно е проектът да бъде свързан с подкрепа от съответното правителство, каквото все още няма. Това води след себе си въпроса дали инвеститорите няма да изчакат и местните избори в Димитровград? И след 25 октомври, може би, при запазване на статуквото, да започнат реални действия. Не съм ги притеснявал, защото не бива. Чакам при тях нещата да узреят, да има конкретика. Тогава пак ще се чуем.
 • С други думи, проектът стои на дневен ред…
 • Стои, да. Не е приключил. Няма опасност да бъде провален на този етап. Поне аз нямам такава информация.
 • Подчертахте, потенциалният нов инвеститор държи на конфиденциалност и това е разбираемо. Но, все пак, в коя сфера е бизнесът му и има ли действително възможност за откриване на толкова много работни места?
 • Не мога да коментирам в коя сфера е. За работните места – категорично има възможност! Има конкретика, план за действие, срокове, нарастване на работните места… Всичко това е представено.
 • Кога да очакваме първата официална информация?
 • Надявам се, до началото на октомври /в разгара на предизборната кампания, б. а./ официално да бъде обявено. Тогава проектът ще бъде представен пред обществеността.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук