МОСВ сезира прокуратурата за нарушения в РИОСВ – Хасково, директорът – освободен

контакти

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Хасково Наталия Пачеманова е освободена от поста. Това става ясно от съобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), което сезира прокуратурата след установени нарушения.

Инспекторатът към Министерството на околната среда и водите установи, след проверка в РИОСВ – Хасково, редица допуснати нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство, информират от ведомството.

Наталия Пачеманова

Докладът от проверката е изпратен до прокуратурата. Досегашният директор на инспекцията е освободен от поста, а длъжността ще бъде заета от временно изпълняващ.

Поводът за проверката са сигнали, получени в МОСВ, уточняват оттам. Инспекторатът установи още редица нарушения, свързани с назначения.

При съмнения за нарушения, незабавно ще се извършват проверки. Ръководството на министерството ще използва всички правомощия, които законът предвижда, за да понесат нарушителите отговорност и подобни практики да бъдат преустановени, се казва в изявлението на Екоминистерството.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук