Морят кърлежите в събота и неделя

Обработка на тревни площи срещу кърлежи ще направи Община Димитровград тази събота и неделя. Предварително определените дати са 11 и 12 април, но те може да се променят, при неблагоприятни метеорологични условия. Пръскането ще е първо за годината от общо четири планирани етапа през сезона.

Във връзка с обявеното извънредно положение и недопускането на свободно движение на хора в паркове, детски градини, училища и т. н., обработката на тревните площи ще се извършва през деня,  с цел постигане на по-голяма ефективност.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Изпълнител на услугата е пловдивска фирма. Ще се използва препаратът „Сайръс 10 ЕВ“, с карантинен срок 24 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук