Монтират интелигентна инфо система на магистрала „Марица“

Да бъдат поставени интелигентни транспортни системи на различни проблемни участъци на автомагистрала „Марица“, бе обсъдено на работна среща в Хасково за подобряване безопасността на движението по пътищата, свикана от областния управител д-р Стефка Здравкова. Те ще предоставят актуална информация за пътната обстановка, наличие на мъгли или друг тип предпоставки, които биха застрашили шофьорите на пътя.

На заседанието бе взето решение, в срок до 15 май 2020 година, органите на Пътна полиция – Хасково съвместно с представители на Областно пътно управление – Хасково да изготвят доклад за проблемните участъци на територията на АМ „Марица“.

Обсъдена бе и организацията на буферния паркинг, позициониран на територията на бившето военно летище Узунджово, като бяха отчетени добра организация и резултати.

На срещата присъстваха заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, директорът на Областна дирекция на МВР – Хасково ст. комисар Ангел Цанков, директорът на Областно пътно управление – Хасково Радостин Ламбрев и ръководителят на Метеорологична обсерватория –  Хасково Спас Александров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук