Момче пресрещна грабител на жена и го прати в полицията

контакти

Момче пресрещна грабител на жена и помогна за залавянето му. Осуетяването на посегателството става в събота по обяд в Димитровград.

Малко след 13 часа в димитровградското управление е получен сигнал, че на улица „В. Друмев“ в града била нападната и ограбена 69-годишна.

Нападателят издърпал и задигнал дамската й чанта с лични документи, 120 лева, мобилен телефон и дебитна карта, след което побягнал в неизвестна посока.

Свидетел на случилото се било 20-годишно момче от града, което не губило време и пресрещнало 23-годишния извършител, на 50 метра от инцидента. След довеждането му в управлението, грабителят, познайник на полицията, признал действията си. Задържан е до 24 часа по образуваното досъдебно производство, информират от МВР – Хасково.

Днес, в присъствието на началника на управлението в Димитровград, благодарствено писмо за доблест и граждански принос връчи директорът на ОД МВР Хасково.  Старши комисар Чавдар Георгиев се ръкува с 20-годишния младеж с думите: “Обществото ни има нужда от млади хора като Вас, благодаря Ви“.

Преди дни младежът паркирал колата си на ул. „В. Друмев“, когато чул виковете на потърпевшата жена. Видял, че срещу него бяга мъж, държащ чанта. Без да се замисли и за миг, младият мъж пресрещнал грабителя, съборил го на земята и му отнел откраднатата чанта. Нападателят успял да избяга, но за минути бил задържан от полицейските служители по описание на младежа.

Пред старши комисар Георгиев момчето заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек. Ст. комисар  Георгиев изрази своите най-добри чувства и към родителите на младежа, възпитали го в смелост, добрина и съчувствие. Доблестният младеж не даде съгласие да му бъде споменато името и да бъде сниман, защото е убеден, че не е сторил някакъв голям подвиг.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук