МОМЧЕ ОТ „ИЗГРЕВ“ КОНСУЛТИРА РОМИТЕ ЗДРАВНО

здравен медиатор
контакти

23-годишният Божидар Милчев от димитровградския кв. „Изгрев“ ще осъществява здравни консултации сред ромското население. Назначен е като медиатор по проект „Заедно за по-добро здраве“.

Освен консултации, в дейността си медиаторът ще осигурява здравна информация на общността за имунизации, профилактични прегледи и др. Ще съдейства на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, общопрактикуващи лекари и свързани с тях институции.

От 20 февруари Божидар Милчев бе на 14-дневно обучение във Военномедицинска академия в София /ВМА/. След успешното му завършване, той получи удостоверение за заеманата длъжност. В столицата бяха подготвени здравни медиатори от цялата страна. Запознаха се с предизвикателствата на работата.

Конкурсът за здравен медиатор общината обяви на 15 декември миналата година. Изискванията към кандидатите бяха – да имат принадлежност към уязвима етническа общност, познаване на нейните здравни и социални проблеми, владеене на езика на общността. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук