Момче и момиче напуснаха ПМГ след фалшивия сигнал за бомба

контакти

Момче и момиче са напуснали ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и са се преместили в друго училище, след фалшивия сигнал за бомба.

Около час преди обяд на 7 февруари от училището позвънили в димитровградското управление, че са открили в една от тоалетните платка, която издава звук. Бързо се разбира, че отговорни за нея са момчето и момичето, десетокласници. Става ясно, че обектът е играчка. Въпреки това, действа се по протокол. На място пристигат експерти от Дирекция „Оперативно техническо издирване“ (ДОТИ) – София, които установяват, че действително става дума играчка.

Педагогическият съвет трябваше да се събере, за да вземе решение. Беше стартирала процедурата за налагане на санкция, но понеже момчето и момичето вече не са наши ученици, бе прекратена. Те бяха преместени в друго училище, по желание на родителите, информира директорът на ПМГ „Иван Вазов“ Валентина Делчева.

Установява се, че двамата ученици са свързани с т. нар. „платка“, при преглед на камерите, след което се стига до подаването на сигнала. Ученикът имал афинитет към техниката и направил джаджата. С нея решили да си направят шега, която обаче доведе до евакуация на цялата гимназия и… до преместването в друго школо.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук