Молитва за благоденствие на Хасково отправи на Ивановден епископ Арсений

Литургията – традиционна за Деня на освобождението на града от османско владичество

контакти

Молитва за благоденствието на Хасково отправи на днешния Ивановден – ден в прослава на Свети Йоан Кръстител, Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай.

В най-големия хасковски православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ епископ Арсений, заедно със стотици вярващи, сред които и кметът на Община Хасково Станислав Дечев, се помолиха за благоденствие и мир.

Архиерейската света литургия е традиционна за Хасково на 7 януари, когато градът отбелязва Освобождението си от османско владичество по стар стил. „Благодарни сме на Бога, че вече 145 години ние живеем в свобода и независимост. Свободно да изповядваме нашата православна вяра е благодат и затова всеки ден трябва да благодарим на Бога за тази свобода, която ни е дарил“, каза в празничното си слово епископ Арсений. Той благослови Хасково и се помоли Бог да пази града и неговите жители от злощастия, беди и катастрофи. Да бъде мир и благоденствие още много години, пожела Знеполският епископ Арсений!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук