Модерен STEM център откри кметът Иво Димов в училището в Меричлери

контакти

Нов и модерен STEM център в ОУ „Димитър Матевски“ в Меричлери откри кметът на община Димитровград Иво Димов. Това стана по време на честванията на патронния празник на училището.

STEM центровете са една чудесна форма за развитие на уменията и мисленето на учениците. За да растат децата креативни и конкурентни, трябва да им създаваме възможности да израстване, а STEM центровете са прекрасна среда за това. Бъдете здрави и успешни!“, пожела Иво Димов при откриването и поздрави ръководството и екипа на училището за реализирания проект.

Иновативният кабинет е изграден по проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда, насочена към създаване на училищни центрове с фокус върху развитието на компетентности в областта на природните науки, инженерното мислене и математиката или накратко – STEM.

STEM центърът в ОУ „Димитър Недялков Матевски“ включва три зони на  обучение: видео и звукозаписно студио; зона за отдих и споделяне на идеи; зона за обучение по роботика. Учене чрез правене учениците могат да осъществяват и на терасата към основната зала, която е част от STEM центъра. По проекта е извършена архитектурна намеса, която включва функционално преустройство на помещението и разделянето му на три зони, осигуряващи различни режими на учене. За нуждите на образователния процес е закупено и техническо оборудване. Обща стойност на проекта  – 54 000 лв., от които 48 600 лв. са финансиране от националната програма и 5400 лв. е собственият принос.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук