МОДА СТАНАХА В ДИМИТРОВГРАД ОБРАЗИТЕ ПО САНИРАНИ БЛОКОВЕ

[quote]ХОРАТА ИСКАТ ЛИКОВЕТЕ ДА СА ПО-ГОЛЕМИ[/quote]

Мода, явно, станаха в Димитровград образи на личности да се появяват по саниращи се блокове. Нов такъв лик, на Стефан Стамболов, се появи на една от сградите, по която текат дейности за енергийна ефектиност. Той е зографисан на блок на едноименния булевард в града, точно зад бившия магазин „Прима“.

stefan-stambolov1Ликът на бележития държавник и революционер е от съвсем скоро, имайки предвид изненадата на хората от квартала днес. Идеята е много добра. Хубаво е обаче картините да са по-големи, за да се виждат ясно и по-отдалеч. Това коментираха минувачи, които направиха забележка, че образът на Стамболов не изглеждал много реалистичен.

Както писахме, ликът на Димитър Благоев също е изрисуван на един от ключовите булеварди в Димитровград. Изпълнението бе на художника Йордан Йорданов, с помощ от твореца Гроздан Грозев.auto-banner

Образът на Стефан Стамболов не е по наш проект. Ние имахме ангажимент за Димитър Благоев, каза Грозев, подчертавайки, че саниращите фирми, явно, вземат сами решения за изображенията.

Опции за такива има още за бул. „Христо Ботев“, „Простор“… Желание картини да се изрисуват и по ул. „Иван Вазов“, ул. „Христо Г. Данов“… са изразили граждани.

Първоначалната идея бе подобни рисунки да има на ключови блокове в града, попаднали в програмата за саниране. Образите по тях ще се свързват с имената на улици или булеварди. Обсъжда се също така реализацията в бъдеще време на много по-мащабни проекти, на цели калкани на сгради.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук