МОБИЛНА СТАНЦИЯ МЕРИ НИВОТО НА ЗАПРАШВАНЕ В ДИМИТРОВГРАД

В Димитровград ще пристигне мобилна станция, която ще измерва на различни места в града съдържанието на елементите във въздуха и фините прахови частици. До такова решение са стигнали представители на Общината и Изпълнителната агенция по околна среда.

Основната причина за такава апаратура са мненията в последните месеци, че Автоматична измервателна станция „Раковски“, намираща се в близост до ПМГ „Иван Вазов“, вероятно не показва коректни резултати. Като доказателство в тази посока се посочва, че мястото и е прекалено затворено и не позволява измерване, съотнасящо се за границите на целия град.

Мобилната станция ще остане в града повече от два месеца. Идеята е тя да бъде позиционирана в различни училища и на други места през две седмици. От една страна, така ще се разбере със сигурност какъв въздух дишат децата. От друга страна – учениците ще се запознават на практика с дейностите, свързани с подобряване качеството на въздуха.

Факт е, че допълнително запрашаване се образува от мащабните проекти, които се осъществяват в града и около него. От общината уверяват, че се следят нормите и се чистят регулярно улиците.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук