Много добра година изпраща с турнир спортен клуб по борба Димитровград

Международен турнир по борба свободен стил за деца „Еню Вълчев“ организира и провежда днес спортен клуб по борба (СКБ) „Димитровград“ в спортна зала „Младост“. Това е негово 14-о издание, възникнал и продължаващ да се осъществява в началото на декември като годишнина от основаването на димитровградския клуб. Той се явява и последно за годината състезание.

Георги Петров

Изпращаме много добра 2021 г., въпреки че в последните години се нарушиха много неща. Нашите състезатели спечелиха доста медали от държавни първенства. На трето място сме в комплексното класиране на Българската федерация по борба, от 67 отбора, за всички възрастови групи, спрямо точките от държавните първенства, в свободния стил. В предходните години сме били първенци и винаги в тройката, припомни председателят на СКБ „Димитровград“ Георги Петров.

Много добри представяния имахме на международни състезания – пето място на европейско, пето на световно първенство, две осми места на световно… През годината почти всичките ни участници са в десятката. Микяй Наим стана пети на европейското първенство за мъже, Стилиян Илиев – пети на световното за младежи до 23 години. Като цяло, във вътрешен и международен план, много добри класирания, обобщи Петров.

Тазгодишното издание на турнира трябваше да бъде 15-о, но миналата година, за първи път досега, не бе проведено, заради въведените здравни мерки. Сегашното също е при не много по-леки условия, с допълнителни ограничения и по-скромно. На тепиха в Димитровград сили премериха близо 80 борци от 11 български клуба. Международното участие е на отбор от Анкара, Турция.

По традиция, турнирът, посветен на основаването на СКБ „Димитровград“, е за най-малките. За възрастова група 11-13 години има официален календар и държавни първенства. Другите са под тази възраст, водещи се подготвителна група. За много от тях това е първо състезание.

Подготовката за състезателите на СКБ „Димитровград“ продължава. Трима от тях – Микяй Наим, Георги Иванов и Стилиян Илиев отиват на лагер с мъжкия национален отбор, съвместно с борци от Иран, в Тетевен. Същевременно, началото за 2022 г. ще е на 15 и 16 януари – с държавно първенство по борба за мъже…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук