МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ЛЕГЛА ПОЛУЧИ ОТ ДАРИТЕЛ БОЛНИЦАТА

beauty9Девет многофункционални легла получи като дарение МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград. Те са осигурени от димитровградчанката Дафина Пфиртер. Тя от дълги години живее със семейството си в Швейцария, но е правила много дарения, през различни периоди и за различни случаи. Сегашното се допълва още от проходилки, санитарни и помощни материали за инвалиди, работно облекло.

Помощите от Дарина Пфиртер насочвахме преди за Детско отделение. При разговори с нея решихме, че от легла има нужда Акушеро-гинекологичното отделение. Те не са нови, но са в отлично състояние. Сегашните са в изключително лошо положение и ще бъдат бракувани. Трябват ни още няколко, за да ги подменим изцяло в Родилното отделение. Понеже леглата идват от чужбина, имаше разходи по транспорта, които с лични средства покри кметът Иво Димов, коментира зам.-управителят на болницата д-р Валентин Палашев.

Той уточни още, че част от материалите – санитарни и помощни, ще бъдат дарени на социални служби. Каквото не е нужно на лечебното заведение, ще бъде предоставено на клубовете на хората от третата възраст, например.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук