Многофункционален багер за почистване на речни корита получи община Димитровград

Най-новата придобивка за община Димитровград посрещна днес кметът Иво Димов – колесен багер KOMATSU, модел PW160-11, с който ще се почистват речни корита, канали, крайпътни канавки и други, като превенция против наводнения.

Многофункционалното превозно средство, с пълна гама оборудване, пристигна този следобед и е закупено по проект за съвместни инициаитиви за предотвратяване на наводненията в трансграничния регион – Flood relilience. Стойността на доставката с пълния комплект оборудване е 504 369.44 лв.

Предназначението на багера и прикачения инвентар е насочено основно към почистване и корекция на речни корита, канали, крайпътни канавки, дерета, диги, оврази и т. н. В изпълнение на дейностите по проекта е заложено и провеждане, като пилотна дейност, на мерки по почистване на предварително заложени и одобрени от Управляващия орган обекти в землищата на селата Бодрово, Райново и терен в Димитровград, който е потенциална заплаха за функционирането на първокласен републикански път.

Част от основното оборудване на машината включва хидравличен бързосменник, хидравличен чук, хидравличен мулчер за диаметър на растителност – минимум 200 mm, хидравличен дънерокопач със свредел, хидравлична виброплоча, накланяща се шкарпираща кофа, трапецовидна кофа за крайпътни канавки, две различни багерни кофи и други.

В стойността на доставката е включена и безплатна доживотна система за дистанционен мониторинг и контрол, GPS проследяване позицията на машината, защита от кражба и дистанционно блокиране. Багерът е оборудван със система за пълна видимост около машината – 4 бр. камери. Гаранционният срок е 5 години / 3000 моточаса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук