Младо семейство дари средства от сватбата си за повече деца в България

контакти

Младото семейство Деница и Николай Стоянови дариха 1850 лева, дадени от гостите на тяхната сватба. Това бе специален жест към каузата „За повече деца в България“ и организирания Коледния благотворителен базар на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, подкрепен от кмета на Хасково Станислав Дечев. Благотворителното събитие се провежда за трета поредна година, съобщават от Общината.

Това е второто младо семейство, което подкрепя кампанията по този начин. През лятото общинският съветник Румен Стоянов и съпругата му Румяна също преведоха  средствата, дарени от гостите на сватбата им, в полза на семействата, които искат да сбъднат най-съкровената си мечта – да станат родители.

Днес председателят на Управителния съвет на фондация „Искам бебе“ Мария Янева подчерта, че Хасково е градът, където идва с удоволствие, защото резултатите от благотворителните акции тук са изключителни.

„Идеята средствата от коледния базар на областния управител на Хасково да бъдат дарявани за фондация „Искам бебе“ е на Станислав Дечев. Тогава, като областен управител и сега като кмет на Хасково, той продължава да подпомага нашата кауза“, припомни Мария Янева. Тя благодари и на настоящия губернатор д-р Стефка Здравкова за приемствеността и за топлината, с която тя и екипът й продължават тази традиция.

Стотици деца от десетки училища от област Хасково изработиха сувенири, коледни украси и кулинарни изкушения и в продължение на два дни ще ги продават в полза на семействата с репродуктивни проблеми.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук