МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ОТ СВИЛЕНГРАД – ПЪРВИ НА НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР В ЛОВЕЧ

Младите огнеборци от Свиленград се представиха изключително силно на национален турнир в Ловеч. Учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха 13-то издание на надпреварата за преходната купа „Юлиян Манзаров“, с общ резултат 1051,56 точки. На второто място, само с три точки по-малко, останаха децата от пловдивското спортно училище „Васил Левски“, на трето – от айтоското СОУ „Никола Вапцаров“, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. – в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров – носи негвото име. В организацията се включват Главна дирекция „Пожарна безопасност и зашита на населението”, Българската федерация по пожароприложен спорт, Община Ловеч, Националния дворец на децата, Регионален инспекторат по образованието, фондация „Ангели от Лим“.

За преходната купа се състезават ученици от 12 до 16 години, като в настоящото издание се включиха 100 деца. Ловеч бе домакин за десети път. Турнирът се е провеждал още в Карлово и Свищов. В последното издание две бяха състезателните дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „Щафетно бягане с препятствия”.

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук