МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ МЕРИХА СИЛИ В РАЙОННО СЪСТЕЗАНИЕ

Млади огнеборци от Димитровград мериха сили в районно състезание, което се проведе на стадион „Миньор“. Отбори по 10 участника изпратиха ЕГ „Д-р Иван Богоров“, СОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Алеко Константинов“.

В състезанието „Млад огнеборец“ имаше две основни дисциплини – показване на умения за работа с противопожарни уреди и щафета. В надпреварата децата за време трябваше да разпъват маркучи, да преминават препятствия, да гасят с помпи импровизиран пожар и най-важното – да действат в екип.

Организатор на проявата бе Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Димитровград. Те осигуриха за младите огнеборци тениски, противопожарни и аварийно-спасителни съоръжения, купи и грамоти.

Отборът първенец в районното състезание ще участва на областния кръг, който ще се проведе на 9 май в Свиленград. Това са децата от ЕГ „Д-р Иван Богоров“, които се класираха на първо място, с много точки. На второ и трето са ОУ „Алеко Константинов“ и СОУ „Любен Каравелов“.

Надпреварата е част от целия комплекс на превантивната дейност. Основната задача е повишаване на противопожарната култура сред младите хора и популяризиране на пожарникарската професия, коментираха организаторите.

Превантивната дейност включва също така посещения по училищата на пожарникари, които предават уроци за пожарна безопасност. Допълнително, желаещите осъществяват тренировки в базата на димитровградската служба, където получават и технически указания.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук