Млади гербери подариха на граждани 110 копия на Манифеста за Независимостта

Младежи от ГЕРБ – Хасково подариха на граждани 110 копия на Манифеста, с който княз Фердинанд обявява Независимостта на България на 22 септември 1908 година. Младите гербери правят подобно нещо за поредна година, но през тази идеята е доразвита. Към копията е добавен QR-код, който отвежда до подробности в интернет за този значим държавнически акт.

Подходът към историята трябва да бъде иновативен, за да стигат историческите факти до повече българи. Надграждането на Манифеста с подобен код ще накара много млади хора да влязат в мрежата и да прочетат историята за обявяването на Независимостта на България. Така ще допълнят знанията си от учебниците, подчерта от организацията Мария Русева.

С ритуал пред паметника на Незнайния войн, в Хасково бе почетена 110-та годишнина от провъзгласяване Независимостта на България. В него се включиха официални лица, военнослужещи и граждани, които поднесоха венци и цветя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук