Младежки театрални празници и среща със Стоянка Мутафова в Димитровград

контакти

Младежки театрални празници ще се проведат на 26, 27 и 28 март /понеделник, вторник и сряда/ в Димитровград. Кулминацията ще бъде на 28 март, когато ще се състои среща-разговор с голямата Стоянка Мутафова. Повод за организиране на празниците е Международният ден на театъра – 27 март.

Информация за събитията съобщиха директорът на Общинско предприятие „Детски и младежки център“ Радка Тодорова, ръководителят на театрална школа „Апропо“ Делчо Тодоров и колегата му Тодор Славов /маг Теос/. Такива празници ще се състоят за първи път, подчерта Радка Тодорова. Те се организират още с подкрепата на Община Димитровград и Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“.

Тридневните младежки театрални празници започват на 26 март в културен дом „Химик“, с куклено-театрална творческа работилница, от 14:00 часа. Ще я водят двама куклени артисти от Държавен куклен театър – Стара Загора. Всяко дете, което пожелае, може да дойде и да се включи в нея, отворена е за всички, подчерта Славов.

Същия ден, понеделник, в 19:00 часа ще започне премиерата на „Апропо“ – „Дрип шоп“. Продължаваме любителския театрален форум, започнал миналата година с присъствието на Астор. Заповядайте да видите представлението „Дрип шоп“, което е провокация към зрителите и всичко заобикалящо ни, заяви режисьорът му Делчо Тодоров.

На 27 март куклената работилница продължава да работи. Във вторник от 18:00 часа тя ще изкара свое представление, отново в културен дом „Химик“.

Черешката на тортата ще бъде на 28 март вечерта, но вече в ОДТ „Апостол Карамитев“, подчертаха организаторите. В сряда от 19:00 часа ще се състои среща-разговор със Стоянка Мутафова. Тя ще представи биографичната книга свързана с живота й – „Добър вечер, столетие мое“, писана от нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки.

С голямата българска актриса не е предвидено представление, но всяка една среща-разговор с нея или излизане пред хора, преминава като представление. Тя е царица на изненадите и най-вероятно ще влезе в много роли, акцентира Теос.

Входът за всички събития е свободен. Това важи и за срещата с Мутафова. Желаещите обаче да я видят, трябва да се сдобият с безплатни покани от касата на ОДТ „Апостол Карамитев“, които ще бъдат налични от идния понеделник.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук