Млада сила в листата на ГЕРБ. Инж. Божидар Узунов за избора Димитровград

контакти

Божидар Узунов е сред младите и перспективни кандидати в листата на ГЕРБ за местните избори в Димитровград, на 30 години, които навърши съвсем скоро.

Макар да е в разцвета на силите си и в началото на развитието, Божидар има завидна професионална биография. Завършва училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград, впоследствие учи в София, след което заминава за Нидерландия, където се дипломира като бакалавър по електроника и електротехника в Университета по приложни науки Fontys в Айндховен. Освен че е бил председател на комисията за най-успешните студенти, стажувал е в голяма американска компания за производство на автоматизирани изследвания за компютърни модули. Там работи година. Следва стаж в най-голямата, по това време, компания за автомобилна електроника. Месец преди да завърши, получава оферта от подобна белгийска компания в София, където работи две години, като инженер за характеризация на чипове.

Още в Айндоховен, далечната ми цел бе да се завърна в Димитровград, където развиваме семеен бизнес. Фирмата ни, за хладилна, климатична и вентилационна техника, бе открита от баща ми през 1991 г. Започнал съм от кота нула в сервиза, още като дете и съм израснал с работата в него… Баща ми, който ни е голяма опора, ми гласува доверие и вече изцяло ръководя фирмата, казва Божидар Узунов.

Божидар Узунов със съпругата си Галя, заедно с децата, на разходка в Димитровград

Въпреки че съм млад, виждам разликата в Димитровград преди и в последните години. Когато ми дойдат приятели на гости, са просто очаровани. Живеете в уникален град, нямате дупки по пътищата, чисто е и облагородено, паркоместа колкото искаш, всичко ти е на пешеходно разстояние и уредено…, казват ми. Затова, след като Иво Димов ме покани да стана част от листата на ГЕРБ, приех без да се замислям. Искам и моите деца да имат успешно бъдеще в Димитровград, обяснява мотивацията си да влезе в политиката димитровградчанинът.

Божидар Узунов се прибира в Димитровград през 2018 г. Следващата година сключва брак с дългогодишната си приятелка, с която за заедно от 2008 г. Млад татко е, има щерка на два месеца и син на две години и половина. Желанието му е да бъде връзката на младите семейства с Общинския съвет. Ще направя всичко техният глас да бъде чут, уверено казва той.

С колеги в бизнес средите младият инженер обсъжда и конкретни идеи, които имат потенциал за развитие на обществото. Една от тях е да се направи образователна академия за деца и младежи, с преподаване на роботика. Акцентът е, че в производствата повечето процеси се автоматизират и подобно обучение ще даде базови знания на подрастващите. Те, от своя страна, може да стажуват във фирми, които пък да помагат за образованието им, за да се създават кадри в Димитровград.

В политиката инж. Узунов няма опит, но трупаният в бизнеса не е никак малък, включително при управлението на проекти, с вложени в тях значителни ресурси. Ентусиазмът му и професионалното отношение също заслужават внимание.

След като стана ясно, че ще съм сред кандидатите, изгледах заседанията на Общинския съвет през последната близо година, прегледах решенията, за да се ориентирам… Аз съм човек, който, като подхване нещо, го изяжда с кориците. Възпитан съм, че в каквато и ситуация да съм, трябва да бъда най-добрият, споделя Божидар Узунов, с амбицията да защитава активната гражданска позиция в Местния парламент на Димитровград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук