МЛАДАТА ПЕВИЦА ГАБИ ГЕНЕВА: ЩАСТЛИВА СЪМ С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАМ

контакти

[quote]ЛИПСВА МИ БЪЛГАРИЯ, ЛИПСВА МИ АНГЛИЯ, НО В КАНАДА СЪМ НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО[/quote]

Често са ме питали от каква националност се чувствам. Чувствам се многонационална. Това за мен е най-верният и искрен отговор, казва димитровградчанката Габриела Генева, която прави музикална кариера в Канада. Тя напуска България на 9 години. Със семейството си отиват в Англия, 6 години по-късно заминават за Ванкувър, Канада. Там са и сега.

auto-bannerЛипсва ми България, липсва ми и Англия, но знам, че съм на правилното място. Опитвам се да взема и запазя най-хубавото и от трите страни, в изграждането на характера ми. Стремя се да бъда амбициозна, независима, благодарна за предоставените възможности, за целия опит. Всичко се отразява на това, което правя с толкова много обич и желание – моята музика. Ще се опитам да реализирам проекти, с които родителите, близките ми, надявам се и родината ми, да се гордеят, откровено е момичето.

Габи пее, откакто се помни. От много малка е на сцената. Докато още е в Димитровград, в 1-2 клас, пее в детска група „Весело лято“. Около 17-та си година започва по-сериозно да се занимава с музика. Животът и условията в Канада помагат в тази насока.

В гимназията пее в поп-пънк банда, с приятели и съученици. Впоследствие се ориентира към любимите си поп и Ар едн Би стилове… Самочувствието идва, след участия и концерти в различни провинции на страната, положили началото на самостоятелната кариера на Габриела Генева.

Винаги съм била обкръжена от музика, включително покрай моите родители, които имаха записи в разнообразни стилове. Когато бях малка, с часове гледах музикални предавания, вместо детски филми. Обичах песните на английски език, което ми помогна по-бързо да се адаптирам в Англия, когато отидох там със семейството ми на 9-годишна възраст. Годините прекарани на Острова свързвам с прекрасни спомени. В Англия се влюбих за първи път, намерих приятели от всички краища на света, с които продължавам да поддържам връзка, споделя младата певица.

За мен беше особено трудно да се адаптирам в Канада през първите няколко години. Новата страна чувствах още по-чужда от Англия. Културата и манталитета на хората в Северна Америка са много по-различни от тези в Европа. След близо 8 години, успях да се приспособя, започна да ми харесва да живея тук. Благодарна съм на родителите ми за жертвите, които направиха и продължават да правят, за мен и брат ми. За тях и повечето имигранти нещата не бяха много лесни. Може би, никога няма да разбера какво им беше на тях, без близки и роднини. Но те направиха всичко, за да ни създадат нормално детство, казва Габи.

През януари тази година излиза Tornado – първият й самостоятелен сингъл. В продължение на няколко месеца той е сред най-слушаните парчета, в листата на хитовете. Вторият сингъл – In the dark, се появи в края на май месец, скоро след това и видеото към песента, която се радва на все повече популярност.

В началото на юни димитровградчанката бе поканена да открие концерта на Риа Мае – изпълнителка, номинирана за годишните музикални награди в Канада. В началото на август ще има честта да открие концерт на Рейчъл Платън, друга известна, този път – американска певица.

Чувствам се невероятно щастлива и благодарна за многобройните възможности, които получавам в ранния етап на моята музикална кариера. Все още не мога да повярвам, че това се случва с мен, разказва канадката от България. Реализирането на следващи проекти предстои…baner-widolea-625-50 ban

 

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук