Митрополит Николай в Хасково: Който има вяра в Бога, е добър управник

контакти

Който има вяра в Бога, такъв човек е добър управник. Това заяви в Хасково пловдивският митрополит Николай, който отслужи празнична архиерейска литургия, по повод 142 години от Освобождението на Хасково от османско владичество, в катедралния храм „Успение Богородично“.

По традиция на 7 януари, Ивановден, владиката благославя Хасково и неговите жители по повод годишнината от Освобождението на града. В обръщението си към миряните митрополит Николай подчерта, че споровете за това кой е освободил България и българите от робството, са безпочвени, защото само и единствено вярата в Бог е дала свободата на православния български народ.

На службата присъстваха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-областният управител Митко Петров, командирът на Военното формирование майор Светослав Годинов, стотици вярващи.

Негово високопреосвещенство митрополит Николай поздрави градоначалника за встъпването му в длъжност. Слава на Бога, вие имате вяра. И това е критерий да бъдем спокойни, че всичките ви дела ще бъдат чисти и благочестиви, богоугодни и душеспасителни. Вие сте добър християнин и аз вярвам, че с милосърдие и състрадание, с кротост и търпение, с упование в Бога, ще осъществите благополучно високоотговорното призвание, което Бог е възложил на вас. С божията помощ, дерзайте, имате нашите молитви и подкрепа. Бог да ви помага!, каза в словото си митрополит Николай.

Снимки и информация – Община ХасковоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук