МИТИНГ В ОБС ПРЕКРАТИ ЗАСЕДАНИЕ

Общински съвет
контакти

Протест на жители от Добрич стана причина да се прекрати за няколко минути заседание на Общинския съвет. Възрастните хора дойдоха в началото на сесията. Те изчакаха да видят какво ще бъде решението на съветниците по постъпила докладна. Става дума за преместване на пенсионерския клуб на втория етаж, а първия да остане като действаща здравна служба.

Положението бе спокойно до самото гласуване. Предложението и този път не мина, което стана причина за безредици в залата. Редица от жителите на Добрич започнаха да викат, ръкомахат и да искат думата. Част от тях я получиха, но други не успяха да се изкажат. Чуха се обвинения, макар и с недомлъвки.

Наложи се председателят Стефан Димитров да прекрати заседанието, до въвеждане на ред и напускане на протестиращите от залата. След като това се случи, сесията продължи по установения дневен ред.

Протестиращите продължиха дебата извън зала „Гроссето“. Част от тях изразиха готовност и се заканиха да направят гражданско неподчинение. Язък, че са ги сложили управници, роптаха мнозина. Темпераментният си нрав показа кметът на Добрич Марин Маринов. За пореден път изтъкна ,че отношението по въпроса е тенценциозно. Нападките основно бяха по адрес на председателя Стефан Димитров.

Докладната бе внесена, заедно с подписка от 520 жители на Добрич. До момента първият етаж се ползва от пенсионерите. На втория е позиционирана здравната служба. Предложението бе да се сменят местата им, като се смени от публична в частна общинската собственост на втория етаж. Това предполага пенсионерите да се изнесат на горния етаж, а здравните кабинети – на първия. За това обаче гласовете в подкрепа не стигнаха.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук