Мистерия: Скрит в шубраци канал излива отпадни води в Марица (видео)

Скрит в шубраци канал изпуска отпадна вода в близост до Марица в Димитровград и тя се влива в реката, изясни се след читателски сигнал. Няма яснота кога и от кого е построен, откъде идва водата, която продължава да тече, колко време е текла, какво е съдържанието й, както и други подробности, освен фактическото съществуване на съоръжението.

Каналът се намира откъм града, на т. нар. „десен бряг“ на реката, на десетина метра от новостроящия мост. Да бъде намерен обаче, ако предварително не се знае мястото му, е трудно. Заради дървета, шурбаци и храсталаци, не се вижда от никоя точка, освен от непосредствена близост.

Водата тече постоянно, с еднакъв интензитет. Така е от години. Разнася се и миризма. А когато се влива в Марица, не са редки случаите риба да се върти в района, вероятно заради храна, се казва в сигнала. В началото има циментово покритие, след което водата си е направила път до реката.

Еднаквият интензитет сочи постоянен източник. Мистерията се заплита от факта, че в близост до района, където в неделя се провежда Автопазара, няма видим промишлен източник. Най-близо са жилищните блокове и сгради по бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Захари Зограф“. Първоначалното допускане е, че не идва оттам, защото водата от тях би трябвало да бъде отведена през градската канализация, но може да се окаже и така.

Потърсената информация от ВиК не доведе до яснота. От Водното дружество коментираха, че нямат данни за инфраструктурата, както и че не е тяхна, но обещаха да направят допълнителна проверка.

Предстои да видим дали мистерията ще бъде разплетена и дали ще се изясни що за съоръжение е въпросният канал, който може да се види във видеото:

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук