Минко Ангелов е най-вероятният служебен областен управител

Минко Ангелов ще бъде служебен областен управител на област Хасково, появи се неофициална информация. Потърсихме го за коментар, за да изясни доколко това се доближава до истината.

Да, с мен са водени разговори и съм дал съгласието си да бъда назначен на поста. Оттам насетне, решението взема Министерският съвет, коментира в разговор по телефона Ангелов, като допусна, че е възможно представители на служебното правителство да са водели разговори и с други потенциални кандидати.

Сигурни ще бъдете, след като излезе решението на Министерски съвет, допълни той. Служебният кабинет ще проведе заседание от 13 часа днес. Дали в дневния ред има точки за назначаване на нови служебни управители на Хасково и останалите области, или това ще бъде решено на друго заседание, предстои да се разбере.

Минко Ангелов е управител на фирма, предоставяща продукти на информационните технологии. Има опит в местното самоуправление и държавната администрация. Бил е експертен сътрудник в Регионалното министерство, заместник-кмет на Община Хасково. Последно – народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън“ в приключилото бързо 45-то Народно събрание.

Ангелов бе вече веднъж служебен областен управител на Хасково при правителството на Огнян Герджиков, през 2017 г. Преди това, бе обявен за областен управител в правителството на Пламен Орешарски, през 2013 г., но впоследствие се оказа, че назначение няма и тази информация остана да виси във въздухаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук