Минко Ангелов депозира оставката си като областен управител на Хасково

Минко Ангелов депозира оставката си като областен управител на област Хасково. Tова съобщи самият той на профила си в социалната мрежа, където пише:

Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци и опит за омаскаряване, с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да не се възприема, че оказвам влияние върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършените от тях действия. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги се съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност, винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация – Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково, винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани.

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал заявление за освобождаване от длъжност заради публикации в медии за участие в контрабанден канал в Турция. Това, по информация на news.bg, заяви пред депутатите днес премиерът Гълъб Донев, в отговор на парламентарен въпрос от Смиляна Нитова от БСП. При наличието на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител на Хасково, той ще бъде освободен, каза Донев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук