МИНКО АНГЕЛОВ: АБВ СЕ САМОУБИВА В ОБЛАСТ ХАСКОВО, КЪСНО Е ЗА РЕАКЦИЯ

контакти

[quote]ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖИМ ФРОНТА, ЗАЯВЯВАТ КОНТРИРАЩО ОТ ДИМИТРОВГРАД[/quote]

Отказ да продължават да работят за „Алтернатива за българско възраждане“ са декларирали Общинските съвети на партията в област Хасково. Те смятат това за самоубийствено, стана ясно от думите на областния координатор на АБВ Минко Ангелов.

Той коментира, че основната причина за отвода на членовете е водачът на листата за 29 Хасковски многомандатен избирателен район – философът Емил Кало. Не сме против АБВ. Против сме да се спуска Кало от централното ръководство, без да се взема под внимание решенията на местно ниво за листата. Беше коментирано, че ще се работи отдолу нагоре, но това не се случва. Членовете на АБВ в региона не са събрани от кол и въже, за да се отнасят така с тях. Те смятат това за самоубийствено. Не коментирам професионалните качества на водача Кало, но той не е разпознаваем в региона. Ние така отиваме на сигурна загуба. Тогава ще трябва аз да поемам политическата отговорност, а няма да бъде редно, каза Ангелов, който заяви, че е декларирал оставка като координатор.

Вече е късно за действия. Бяхме достатъчно толерантни и търпеливи. Имахме среща с лидера Георги Първанов. Той отсече, че водач на листата при всички случаи ще бъде Емил Кало. Каза, че можем да избираме между два варианта. Първи – водач да е Кало, второто и третото място да са за Хасково и Димитровград. Втори вариант – пак водач Кало и служебна листа. Мислехме, че с АБВ ще променим нещо. Уви – нещата се повтарят както при останалите партии, никаква промяна в модела, каза още бизнесменът. Освен това, напълно променен е и екипът, който работи и на плещите си изнесе евроизборите. Минко Ангелов смята, че е груба грешка постоянно да се сменят хората.

По думите му АБВ има изградени структури във всички общини в областта, с изключение на Стамболово и Минерални бани И там, обаче, е имало започнали да се изграждат структури, които е можело стартират до дни. Всички, обаче, са изразили твърдата си позиция да се оттеглят от структурите на АБВ.

В Димитровград не сме се отказали да работим. Имаме вътрешнопартийни проблеми, но водим разговори с ръководството, коментира координаторът Митко Митев. На въпрос на izvestnik.info дали структурата в Димитровград подкрепя Емил Кало, той отговори така: „Защо не?! Продължаваме да работим за АБВ“. Той остави без коментар какви са проблемите. Каза само, че ако не бъдат решени, тогава ще се обсъжда бъдещето.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук