МИНИСЪР ПАПАЗОВ ИНСПЕКТИРА ЖП ЛИНИЯТА ПЛОВДИВ – СВИЛЕНГРАД

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов направи инспекция по жп линията Пловдив – Свиленград. Днес той бе на гарата в Димитровград да съблюдава строителните работи по реконструкцията и електрификацията на трасето от Първомай до Свиленград, явяваща се Позиция 1, жп участък до Харманли. Заедно с него пристигнаха генералният директор на „Национална компания железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ инж. Милчо Ламбрев, представители на областната и общинска администрация.

Общата стойност на проекта от Първомай до Харманли възлиза на 142 800 000 лв., без ДДС. Срокът за изпълнение е до 14 август 2014 г. Реконструкцията и електрификацията се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. След приключване на дейностите, влаковете ще се движат със 160 км/ч.

Утре министър Папазов ще бъде в Свиленград. От 10 часа ще направи първа копка по Позиция 2 на проекта, участък Първомай – Свиленград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук