МИНИСТЪР ТОТЮ МЛАДЕНОВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ТЕАТЪРА

Апостол Карамитев
контакти

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пристигна в Димитровград, за да открие обновената сграда на общински театърАпостол Карамитев“. Лентата той преряза заедно с кмета на общината Иво Димов и областния управител Ирена Узунова.

Сградата на театъра се обнови по проектКрасива България“. Ремонтните дейности включиха изолация на покрива, боядисване на сградата, смяна на дограма, изграждане на рампа за инвалиди. Финансовите средства възлизат на 168 277 лв. Ремонтът се наложи поради възникналите течове през февруари т. г., когато от покрива потече вода и наводни част от помещенията.

Няма да забравя, когато кметът беше изключително притеснен в началото на годината заради възникналите течове. Радвам се, че благодарение на съвместната ни работа успяхме да осъществим ремонта, заяви на откриването Тотю Младенов.

Градоначалникът изрази задоволството си от довеждането до успешен край на проекта. За мен е изключително удоволствие, че това се случва именно в общинския театър – една от най-важните институции за димитровградчани, допълни думите на министъра той.

След прерязването на лентата, присъстващите поставиха цветя на бюст-паметника на Апостол Карамитев, който се намира във фоайето, и разгледаха останалата част от сградата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук