МИНИСТЪР ТАНЕВА: ОСВЕН ЗЪРНО, ТРЯБВА ДА ИЗНАСЯМЕ И ПРЕРАБОТЕН ПРОДУКТ

България произвежда много повече зърно, отколкото потребява. Вече няколко години подред повече от половината го изнасяме по този начин. Пред нас стои въпроса не дали ще бъде достатъчна реколтата за изхранване. Стои въпроса да се направят инвестиции, за да може преработката да е у нас и да изнасяме преработен продукт. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която взе участие в Тракийския жътварски събор. Той се проведе край димитровградското село Странско и сложи началото на жътвената кампания. Танева зажъна ритуално със сърп и палмарка, както и с комбайн.

Според министъра, зърнопроизводителите са основа на българското земеделие, над която трябва да се надгражда секторът, със съответните му подсектори. Десислава Танева подчерта, че над 4 пъти повече заявления за подпомагане са подадени по мярката за инвестиции в земеделските стопанства, спрямо определения по мярката бюджет. По думите й ще има ощетени, но от друга страна, това показва реална готовност за инвестиции.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук