Министър падна в неравната борба с обществените очаквания

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщават от Министерски съвет.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания, се казва в съобщението.

Припомняме, че на 11 юни 2018 г. Бисер Петков сам реши да подаде оставка, която премиерът Борисов прие. Че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания, заяви тогава министърът.

Само ден по-късно, на 12 юни 2018 г. министър-председателят реши, че Петков ще остане социален министър. Причината бе, че протестиращите майки са недоволни от оставката, защото постигнали разбирателство с Петков.

Днес се стига до развръзката, от която става ясно, че Бисер Петков, въпреки старанието и експертния си потенциал, губи неравната борба с обществените очаквания и ще се изявява, вероятно, на друго поприще. C est la vie…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук