МИНИСТЪР НЕЙКОВ НАГРАЖДАВА СРЕБЪРНИТЕ МИКЯЙ И САЛИМ

СКБ Димитровград
контакти

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди състезателя по борба Микяй Наим и неговия треньор и баща Салим Наим от спортен клуб по борба „Димитровград“. Двамата са отличени за вицешампионската титла на Микяй на европейското първенство за кадети през юли миналата година в полския град Катовице. Това съобщи Силвия Тенчева, главен експерт на МФВС за региона.

Само двамата от областта получават признанието, въпреки наличието и на други медалисти, уточни г-жа Тенчева. Причина е, че се премират само олимпийски спортове, какъвто е свободната борба. През ноември каратистката Дарина Михова от клуб „Киокушин“ – Димитровград,  завоюва бронза за кадети на европейско първенство в Полша. Този спорт обаче не е олимпийски.

Тържествената церемония ще се състои на 30 януари, от 13 часа в тренировъчната зала на арена „Армеец“ в София. Ще се връчват олимпийските премии на медалистите и призьорите от игрите в Лондон през 2012 г. Такива ще получат и младежите, юношите и девойките от България, спечелили титли, медали и призови класирания на световни и европейски първенства през миналата година, както и техните треньори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук