МИНИСТЪР МОСКОВСКИ: МАГИСТАРЛИТЕ ПОД РИСК, НЕ СЕ ЛИ ПРИЕМАТ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА

Строежът на магистралите, както и всички пътни и железопътни проекти стават рискови, ако не се приемат промените в закона. Той е внесен в Народното събрание и се надявам да мине по-бързо, коментира в Димитровград Ивайло Московски.

Транспортният министър визира промените в Закона за държавната собственост, гласуван преди дни на първо четене от Парламента. С него се променя Закона за общинската собственост, предвиждащ по-бърза процедура за отчуждаване при строителство на обекти от национално значение.

Промените в закона ще позволят отчуждаване на земи, чийто собственици не могат да се открият. Според тях, този ангажимент ще бъде прехвърлен на областните управи. Те трябва да издирят или ситуират конкретния имот, за да не пречи на строителството. Това ще помогне да завършим проектите в срок, иначе стават рискови, каза Московски.

Министърът посочи, че много сериозен е проблема с отчуждителни процедури в района на Симеоновград, част от жп линията Пловдив – Свиленград. Там, в продължение на 6-7 месеца не могат да бъдат издирени собственици на имоти, подчерта той. Според Московски, по участъците Димитровград – Харманли и Харманли – Свиленград изпълнението е в напреднала фаза. По думите му, до края на 2015 г. трябва финансово да приключим проектите. Иначе, строителните дейности могат да приключат и след това, уточни той.

До средата на 2015 г. гарата в Димитровград трябва да е напълно готова. В момента функционират 4 коловоза. В скоро време ще се пускат и другите. До края на 2015 г. ще имате и готов железен път, с електрификация, модернизация и високи скорости, коментира генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ инж. Милчо Ламбрев.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук