Министър Божанов с план за пълен мандат: След 4 години ще попълваме по-малко документи

Да премахнем бюрокрацията! Крайно време е гражданите да заявяват услугите си електронно

След 4 години ще попълваме много по-малко документи. А в някои случаи дори няма да се налага. Това посочва на фейсбук страницата си министърът на електронното управление Божидар Божанов, от което личи, че има план за пълен управленски мандат. Изявлението е първо за него, непосредствено след като стана част от новия Министерски съвет.

Моята цел е да премахнем бюрокрацията. Да не се налага хората да висят по опашки, да обикалят между администрации, за да разнасят хартийки с печати, заявява Божанов. И посочва още, че основната му амбиция е да бъдат спестени време и нерви на българските граждани и българския бизнес.

Той е категоричен, че още от първия си ден в изпълнителната власт ще започне с конкретните задачи. Първата ми среща за деня ще бъде във връзка с електронната идентификация и как процедираме с нея. Крайно време е гражданите да заявяват административните си услуги електронно, подчертава  министърът на електронното управление.

Божидар Божанов е роден в Бургас, израснал в Димитровград, живял в София и Амстердам. Той е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има значителен опит в изграждането на електронното управление, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на редица законови изменения и стратегически документи. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и на тематичната работна група за електронно управление и административна реформа.

Завършил “Голдсмитс колидж”, част от Лондонския университет. Бил е в групата на ИТ експерти „Общество.бг“, работеща за изграждане на по-добри дигитални инструменти за комуникация между държавата и гражданите. Активно участва в промотирането на електронното управление.

Народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от листата на „Демократична България” в 26-и Многомандатен избирателен район София – област. Избран от 47-ото Народно събрание за министър на електронното управление на 13 декември 2021 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук