МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОУ „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ“ ЗА ЮБИЛЕЙ

контакти

Юбилейна учебна година, съвпадаща със 150-годишния юбилей на Пенчо Славейков, бе открита днес в едноименното димитровградско училище. Специален гост на тържеството бе министърът на образованието Тодор Танев. В школото той бе посрещнат от директора Снежана Ангелова, други нейни колеги и педагогически персонал.

Тържеството започна с поетични рецитали и народни изпълнения. На него присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, кметът на Димитровград Иво Димов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ в Хасково Иван Панайотов, председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, директори, родители, деца, които бяха изпълнили дворното пространство.

В словото си Снежана Ангелова разказа в няколко думи историята на ОУ „Пенчо Славейков“, както и за настоящите и бъдещи инициативи. Поздрав отправи и министър Танев, който след това разгледа школото и се срещна с директори.

По-хубава учебна година отдавана не е имало. Стремим се да сме максимално близо до живота, до родителите, децата, педагозите. Всичко, което правим, е Глас народен, глас Божи. Слушаме първо вас и закона, за да правим училищните програми. Ще продължим да го правим, каза в приветствието си Тодор Танев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук