Министърът на културата: В Димитровград може да направим колекция от паметници

контакти

В първите си дни като служебен министър имах разговор с кмета на Димитровград. Той в момента оформя един парк, много красиво място, където ще предложа паметници, които по някакъв начин са предложени като неподходящи, несвързани с историята, с историческата действителност, ако бъдат самотни, да бъдат преместени там. Да, там ще направим една чудесна колекция. Фонът на Димитровград е достатъчен. Би било интересно място за посещения, заяви пред bTV в предаването „Защо господин министър“ с водещ Мария Цънцарова служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

В Димитровград от близо 15 години се обсъжда възможността за Алея на монументалното изкуство, за която става дума и в изявлението на министъра. Намерението е било тя да бъде оформена в парк „Марица“, чиято реконструкция започна преди няколко дни.

Не сме се отказали от отдавнашната идея за Алея на монументалното изкуство в Димитровград, в която да поставим монументални творби, свързани с втората половина на 20 век и тоталитарния режим, заяви наскоро кметът на Димитровград Иво Димов, подчертавайки за срещата си с министъра по темата. Това градоначалникът коментира на форум за противоречивото наследство в европейските градове и изрази надежда да бъде реализирана идеята.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук