Министерски съвет отпусна 91 800 лева за Кризисния център в Димитровград

Министерски съвет отпусна 91 800 лева за функционирането на Кризисния център. Средствата са предвидени в изпълнението на Държавния бюджет за 2018 г. в делегираните от държавата дейности, съобщават от Община Димитровград.

Във функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“ за всички услуги и дейности в община Димитровград са утвърдени 1 146 002лв., от които 91 800 лв. са за Кризисен център с 10 потребителя. Това решение разширява периметъра от социални услуги, които община Димитровград предлага, се уточнява в съобщението.

Припомняме, че кризисният център за жертви на домашно насилие бе открит преди около три години. Наскоро се появи информация, че затваря врати, поради липсата на пари. С отпуснатите сега финанси ще се гарантира продължаване на дейността.

Община Димитровград е сред водещите общини в страната с добри практики в сферата на социалните услуги. Носител на множество иновативни и полезни идеи в сектора на социалните услуги, които са започнали за първи път в страната именно от Димитровград, допълват от администрацията.

На снимката – момент от откриванетоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук