МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА НОВОРОДЕНИТЕ В ДИМИТРОВГРАД ПРЕДЛАГА КМЕТЪТ

Да се предоставя еднократна финансова помощ, в размер на една минимална заплата, на родителите на новородени деца, с местожителство на територията на общината, предлага кметът на Димитровград Иво Димов. Предложението ще бъде разгледано от Общинския съвет на предстоящата следващия четвъртък сесия.

Решението, ако бъде прието, ще влезе в сила от 1 януари 2015 г. Стане ли това, в бюджета на Община Димитровград за 2015 г. трябва да бъдат предвидени необходимите средства. В срок до 20 декември градоначалникът трябва да предложи на ОбС Регламент за изплащане на помощите. В него ще бъдат определени критерии, условия, процедура.

По данни на НСИ, през 2013 г. демографският срив в национален мащаб е достигнал до нивата на следвоенно време. Това, от своя страна, неминуемо се отрази на раждаемостта и в нашата община. През 2003 г. родените са 498, през 1993 г. – 590, през 1983 г. – 872. В тази връзка предлагам конкретна мярка за стимулиране на раждаемостта чрез подпомагане с финансова помощ, коментира в докладната Иво Димов.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук