Микяй Наим с временно спрени състезателни права

контакти

Борецът от Димитровград Микяй Наим е с временно спрени състезателни права, съобщава „Мач Телеграф“, цитиран от sportal.bg, като се позовава на информация от уеб сайта на Антидопинговия ни център.

Причината за това е наказание по членове 2.2 и 2.5 от антидопинговите правила на Международната федерация по борба. Случаят с въпросната допинг проба на Наим е от 5-и август 2022-а, но спирането на правата на бореца става едва сега.

Има съмнения за манипулиране на допинг пробата. Друго засега не мога да ви кажа. Случаят се изяснява и докато няма крайно решение, Наим няма да може да участва на състезания, така че той ще пропусне останалите олимпийски квалификации за Париж. И за мен е загадка защо това спиране на правата му става сега – близо две години след взимането на пробата„, заяви за „Мач Телеграф“ генералният секретар на федерацията ни по борба и олимпийски шампион от Москва 1980 Валентин Райчев.

Възпитаникът на спортен клуб по борба „Димитровград“ Микяй Наим от известно време живее в София. От началото на годината е картотекиран в столичния „Левски“, където и условията са по-добри.

Това поясни президентът на СКБ „Димитровград“ Георги Петров. По конкретния случай той обясни, че няма как да коментира допълнително, тъй като информацията му е от вече публикуваната.

Към момента може да се допълни, че временно спрени права не означава, че Микяй Наим има наложено наказание. Има съмнения и се очаква да се изясни дали са основателни или напротив. Той е с временно спрени права от 22 февруари 2024 г., посочват от Антидопинговия ни център, както може да видите в документа – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук