Мигрантска вълна от Турция към България и Гърция

Жандармерия е пратена на границата, армията в готовност

контакти

Стотици мигранти са поели от Турция към границите с България и Гърция, след като високопоставен представител на властите съобщи, че Анкара вече няма да спира сирийските бежанци по пътя им към Европа, информира БНР. Това е причината премиерът Бойко Борисов да разпореди засилване на охраната по границата ни с Турция.

Жандармерия е пратена по границата с Турция. Заплахата от мигрантска вълна е реална, е заявил премиерът, цитиран от NOVA. Имаме данни за доста струпване на мигранти в Одрин, дислоцирахме жандармерията по границата, усилили сме максимално границата. Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха, да се надяваме, че са ги дръпнали по-навътре в страната, там да ги спират, коментира Борисов.

Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат турската граница две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една, съобщава министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той заявява категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната граница. За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника, подчертава министърът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук