МИГОВЕ НА ДОБРОТО УЛОВИ ИВО ДИМОВ ВЪВ ФОТОИЗЛОЖБА

контакти

Мигове на доброто улови кметът Иво Димов, откривайки изложа за фотография и фотоколаж във фоайето на Историческия музей. В нея бяха подредени творби на ученици в две възрастови групи – 4-7 клас и 8-12 клас. Конкурсът премина под надслов „Улови мига на доброто“. Участниците трябваше да запечатат с обективите си кадри по темата. Той бе организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Повод бе Световния ден срещу насилието – 19 ноември.

Този фотоконкурс е част от общинската програма за закрила на детето. Основната ни задача е да защитим подрастващите от агресията. Моята идея е да не спираме дотук. Ще направим възможното тези ваши творби, с които сте уловили доброто, да достигнат до повече хора, каза градоначалникът. Той припомни, че преди година, заедно с комисията, бе издадена книжка „Моята история за доброто“. Миналата седмица я представил на годишната среща на общините – приятели на детето, в мрежата на УНИЦЕФ и тя предизвикала фурор. Обнадежден от това, той сподели в аванс идеята да се направи фотоалбум с творбите от сегашната изложба.

56 участници с 76 творби опитаха да открият доброто с фотоапаратите. В изложбата бяха позиционирани 47 кадъра, като всички ученици са представени. В първата възрастова група най-добре се е представил Ангел Костадинов, от ОУ „Васил Левски“ – Ябълково. На второ е Марияна Димитрова, от ОУ „Пенчо Славейков“, а на трето – Христо Митев, ОУ „Пейо Яворов“. Във следващата възрастова група първенец е Никола Тодев, от ПМГ „Иван Вазов“. Негови подгласници са Ангелина Маркова, СОУ „Любен Каравелов“, и Мартин Жеков, ПГ „Капитан Петко войвода“. Шестимата получиха награди. Такива имаше и за още 10 ученика, за доброто им представяне. Всички взеха грамоти за участието си. През 2014-та кадрите ще образуват нещо като пътуваща изложба из училищата.

[box_info]Красиви, удобни, функционални – МЕБЕЛИ ESTILO: www.estilo.bg[/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук