МЕЧТАТА НА КМЕТА: ЗАКРИТ БАСЕЙН В ДИМИТРОВГРАД

Иво Димов
контакти

Голямата ми мечта е да направим след време закрит басейн в Димитровград и да осъществим ремонт на спортна зала „Младост”, каза кметът Иво Димов. Той бе заедно с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който днес следобед се срещна с представители на клубове и деятели от Хасково и Димитровград, за да чуе техните проблеми, в зала „Гроссето”.

Един от основните проблеми засегна директорът на спортното училище в Хасково – Генчо Генев. След като завършат, част от учениците вече не тренират и така губим таланти. Трябва да ги насочим да продължат следването си в тази посока. Трябва да изградим пирамидална структура. Сега започваме с две паралелки и завършваме пак с толкова. Широката основа и редуцирането през годините ще създаде качествени спортисти, каза директорът.

По наболелия от доста време въпрос за ремонт на спортна зала „Младост” стана ясно, че през следващата година общината и министерството обмислят изготвянето на проект.

Присъстващите предложиха вариант студентите по всички ВУЗ-ове да се занимават организирано със спорт, което сега не е така.

Министърът заяви, че след лошото представяне на Олимпийските игри в Лондон се мисли в посока на създаване на центрове за елитен спорт. След 90-та година нямаме резерв и това се вижда. Ще работим в посока на съживяване на клубовете по места, работата с треньорите и състезателите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук