МЕЧКИТЕ АНИ И МИТКО СЕ СЪБУДИХА ОТ ЗИМЕН СЪН, ЧАКАТ ПОСЕТИТЕЛИ

От зимен сън наскоро се събудиха двете мечки в зоопарка на Димитровград, намиращ се в парк „Вапцаров“. Ани и Митко, както се казват, вече, са доста активни и правят всевъзможни номера. Най-обичат да се изправят и да чешат гърбовете си.mechki-zoopark

През ноември двете мечки легнаха. Не се храниха цял месец, защото бяха в т. нар. зимен сън, макар че не може да се каже, че спят през цялото време. През декември, в топлите дни, се раздвижиха отново. Легнаха за по-дълго през януари и преди седмица-две отново са активни, чакайки пролетта и посетителите в зоопарка, заяви неговата управителка Гюлшен Али.

Миналата година бе подхванато боядисването на зоо кътовете. С оправяне на времето то ще продължи, като остават да се свърши част от оградата и клетката на Ани и Митко. Ще се сменят мрежите на птиците, направен е ремонта на басейна на гъските и т. н.

Увеличаване броя на животните и видовете не се предвижда. Ще заложим на обзавеждането на клетките, за да се чувстват животните в по-естествена за тях среда, допълни управителката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук