МЕСТЯТ СКЕЙТЪРИТЕ В ПАРК „МАРИЦА“

контакти

Скейтърите, каращи по тротоара покрай бул. „Раковски“, след сградата на съда, съвсем скоро ще трябва да се преместят в парк „Марица“. Там вече е изградена площадка за заниманията им. Тя е направена от шлифован бетон и се намира веднага вляво, след моста, като продължение на детския кът. Цялостното изграждане струва 7000 лв. 5200 лв. от сумата идва като дарение от Инер Уил клуб, останалите финансира общината. През следващите дни уредите ще бъдат пренесени. Предстои официално откриване.

Скейтърите одобриха отреденото място. Не е далече, тихо  е и спокойно, не минават хора, както по този тротоар. От гледна точка на безопасността също е добре. Няма опасност някой да изскочи на близкия булевард, след каскада, казаха част от събиращите се всяка вечер. Те обаче не харесаха широчината на площадката. Според тях, тя е достатъчно дълга, но тясна. Трудно щяло да става разминаването, особено при наличието на деца с колела, които също използват уредите. Не бяха доволни и от още нещо. Казаха ни, че ще направят скейт парк. Вярно е, че на тротоара не е по-широко, но това не е скейт парк. Искаме също още уреди, допълниха те. Често ми се налага да ходя по други градове, основно в София, за да се изкефя на карането с борда. В Хасково ситуацията не е по-различна. Там имат някакво подобие на скейт парк, коментира 24-годишната Магдалена. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук