Местен да е водачът на изборната листа искат социалисти в Хасково и региона

Водачът на БСП за Хасково на предстоящите на 14 ноември парламентарни избори да бъде местен, настояват социалисти от региона. Такива са били решенията на конференциите на общинските организации в Хасково, Димитровград, Свиленград. Те са приели още да подкрепят кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Взехме решение да предложим водачът на предстоящите парламентарни избори да бъде хасковлия, член на организацията ни в областния център, посочва на страницата си в социалната мрежа председателят ОбС на БСП – Хасково Камен Тодоров, който е и първи по номинации.

Предложението на социалистите в Димитровград е в листата да са председателят на партийната организация Пламен Панев и Иван Ганев. Останалите са си направили отвод. Сред тях е заместник-областният управител на Хасково и народен представител в 44-ото Народно събрание Виолета Желева, която, потърсена, лаконично заяви, че е поела ангажименти в друга посока.

Панев уточни, че на конференцията не са обсъждани имена за водач на листата, но решението е той да бъде човек от региона. Темата е била разисквана, преди това и на Партиен съвет.

Конкретика в тази посока има от структурата на БСП в Свиленград. На конференцията взехме ясно решение, че издигаме за водач Никола Динков, както и в нея да е Георги Бекяров, съобщи председателят на организацията Стамо Димитров. Поставено е и принципното условие, ако Динков не е водач, да не влиза в листата. Припомняме, че той също беше народен представител в 44-я Парламент и реализира успешен мандат.

Да е местен водачът социалисти от региона настояват за поредни парламентарни избори. Решение в този дух обаче не е взето на състоялия се вчера Областен партиен съвет. Днес, разбра се, членовете му са привикани на „Позитано 20“, вероятно в тази връзка. Дали ще има промяна в курса или отново наложен човек ще води червената листа, предстои да видим.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук