ГОТВАЧИ ОТ РЕГИОНА МЕРЯТ ЯСТИЯ В РАЙНОВО

контакти

Кулинари от региона ще се съберат тази вечер в Райново, за да покажат автентични ястия. В димитровградското село ще се проведе второто издание на Регионален готварски събор. Той ще се проведе от 20 часа в двора на читалище „Марица“. Потвърдилите участие са самодейци от Хасково, Симеоновград, Хисаря, Ивайловград, Пловдив, Димитровград, Райново, Нова Надежда, Александрово, Димитровград, населени места. Това каза секретарят на читалището Митко Желязков.

Гозбите готвачите няма да приготвят на място. Ще дойдат с направо приготвени. Първоначалната идея бе кулинарните специалитети да правят тук, но решихме да ги улесним. Няма ограничение в броя, всеки може да донесе колкото иска. Имаше желание да дойдат и от други места, но им отказахме, тъй като базата не е достатъчна, обясни секретарят.

Идеята на събора е да събира и съхранява рецепти на автентични гозби. За целта участниците не само трябва да донесат кулинарните творби, но и да предоставят рецепти на хартиен носител. За да няма повтаряне, всяка година се канят хора от различни населени места. В 20 часа софрите ще бъдат наредени, а по-късно вечерта следва дегустацията. Предвиден е награден фонд от кухненски пособия. Кои са най-добри, ще прецени жури. Накрая съборът ще завърши с хороводна китка.

Митко Желязков разкри, че Райново ще се включи в надпреварата с агнешки специалитет. Той благодари на земеделски производители от селото, спомоществователи на събитието. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук