Меморандум подписват Община Димитровград и Технически университет – Варна

Меморандум за образователно и научно сътрудничество подписват днес Община Димитровград и Технически университет – Варна. Документът в морската столица парафират кметът Иво Димов и ректорът на Висшето учебно заведение проф. д-р инж. Росен Василев. На срещата присъства зам.-кметът на община Димитровград Светослав Стойков и ректорският екип на Техническия университет.

Чрез Меморандума страните декларират намерението си да организират обучение на студенти в образователна квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ и образователно научна степен „доктор“, обучение и квалификация на служители и експерти от общинска администрация.

Меморандумът е конкретна стъпка по отношение на инициативата на Общината да създава възможности и предпоставки за профилиране на технически специалности в областта, с оглед потребностите на бизнес инвестициите в района, коментират от администрацията.

На снимката: една от поредните срещи между двете страни, проведена в Община ДимитровградПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук