Меморандум за развитие на региона подписаха водачите на три реформаторски листи

За скоростен път между Хасково, Стара Загора, Кърджали съвместяват усилия Стефан Димитров, Димитър Танев и Денислав Генчев

Водачите на листи на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ от Хасково – Стефан Димитров,  Стара Загора – Димитър Танев и Кърджали – Денислав Генчев поеха политически ангажимент за изграждане на скоростен път между трите града. Той ще води до граничния пропускателен пункт „Маказа“. Сериозността на ангажимента тримата подкрепиха с меморандум, парафиран пред нотариус. Присъства и адвокат Тодор Ташев, шести в местната коалиционна листа.

Меморандумът носи заряд за промяна на трите града. Знаем, че на 45 минути от Хасково  живее население от 450 хил. човека, оформящо зона, най-голяма след София и Пловдив. Потенциал, който в последните години не бе използван добре. Вярно, имаме магистрала, отворила пътя към изток. Назрял е моментът да се направят връзки между трите града, за да има свободно движение не само на капитали, но и на хора. Изпълнението на скоростен път, от Стара Загора, покрай Хасково, до Кърджали, е ангажиментът ни да работим за развитието на региона, коментира пред журналисти водачът на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Хасковска област – Стефан Димитров.

Според него, в последните години са се изградили много неща, но и много са останали недовършени. Не е нормално Стара Загора да няма нормален достъп до Хасково, както и нормален достъп до магистрала „Тракия“, акцентира Димитров. Географското положение благоприятства изграждането на модерни логистични центрове именно в нашия регион, свързващ Хасково, Стара Загора и Кърджали, допълни той.

Няма човек, който да не вижда ползите и перспективите от модерна индустриална зона като пловдивската. Искаме развитие и на нашия регион в тази посока. Убеден съм, че стартирайки с транспортните връзки, можем да направим силен център, който да привлича инвестиции. Имаме дадености и съм убеден – резултатите ще дойдат скоро, заяви водачът на коалицията за Стара Загора, Димитър Танев.

Базирайки се на изследванията, на тази маса виждате следващите народни представители. Пред вас поемаме ясни ангажименти за развитието на региона. Приветствам инициативата на Стефан Димитров за сътрудничество между нас. В негово лице виждам силен и отговорен народен представител, готов да подаде ръка на партньорите си, посочи Танев.

Категорично, „Реформаторски блок – Глас народен“ ще бъде част от следващия Парламент. Като дясна коалиция, ще бъде гарант за дясно-центристко управление, което ще работи в полза на бизнеса, включи се водачът за Кърджали – Денислав Генчев.

Тримата посочиха, че са обсъждали и други приоритетни пътища, които трябва да бъдат ремонтирани. Такъв е пътят Чирпан – Върбица, както и към Симеоновград… Реализирането на тези проекти ще даде възможност на хората да се придвижват свободно – без дупки и без луноходи, образно се изрази Стефан Димитров.

Меморандумът се подписа в присъствието на помощник-нотариус. След утвърждаването му, ще бъде представен на всеки водач на политическа партия в трите области. Така ще се потърси обединение и изпълнение на проекта, коментираха инициаторите.

Парламентарни избори-2017. Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук