МВР: ХАСКОВО № 1 ПО СИГНАЛИ ЗА КУПЕН ВОТ. В ОИК – ЛИПСВАТ

контакти

Хасково е първенец към момента по сигнали за купен вот и засечени нередности в предизборната кампания. В страната се работи по 15 сигнала за купуване на гласове, 8 от които са от региона на Хасково, съобщава 24chasa.bg.

До момента, в национален мащаб, са проверени 75 сигнала за различни изборни нарушения, 35 от които – по закона за гражданската регистрация. 12 оперативни сигнала също са проверени. 8 души от цялата страна са задържани за нарушаване на изборното законодателство.

Данните стават ясни от статистика, изнесена на съвместно заседание срещу купуването на гласове за вота между парламентарно представените политически сили, вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Изборният експерт проф. Михаил Константинов прогнозира, че купените гласове ще са между 100 000 и 200 000.

Въпреки данните, официална информация за предизборни нередности в Общинска избирателна комисия /ОИК/ Хасково липсва, става ясно от официалния й сайт. До 10 октомври там е постъпила само една жалба, на 30 септември. Тя, обаче, е отхвърлена. Информация за подобни нередности в пресцентъра на МВР също няма.

В ОИК Димитровград жалбите и сигналите са повече, в сравнение с Хасково. Сигналите са три, жалбите – две. Но трябва да се подчертае – всички са отхвърлени, оставени без разглеждане или уважение. И с малки изключения, не касаят нарушаването на изборното законодателство или сигнали за купуване на гласове. Последното не означава, че такива няма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук