МВР – Хасково: Проверяваме търговия с гласове с подвижни секции в две общини

Схема за търговия с гласове е обект на проверка в общините Стамболово и Минерални бани, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Хасково старши комисар Венцислав Кирчев.

Установено е, че в двете общини са подадени общо 798 заявления от лица за гласуване в подвижни секции, което е два пъти повече в сравнение с предишните избори.

Само при 239 от тях са приложили решения на ТЕЛК или НЕЛК. Друга част са представили медицински бележки от личен лекар, като сред тях са хора с масови заболявания, като високо кръвно и диабет, което не е пречка за нормално гласуване в секция.

Ст.комисар Кирчев уточни, че към момента се разпитват лица, за които има данни, че не са подали подобни заявления лично, но фигурират в списъците, или такива, които се намират извън страната.

Изискани са окончателните списъци на лицата, които ще гласуват в подвижни секции, но към настоящия момент такива не са изготвени. Това, по думите му, оставя съмнения, че целта е да се гласува с хартиена бюлетина.

По отношение на проведената преди дни операция на територията на Харманли и Свиленград, директорът обясни, че и по двата случая вече са образувани досъдебни производства и категорично заяви, че „няма да се допусне да се опорочи вота на 11 юли“.

В хода на стартиралата полицейска операция от началото на месеца са проверени 10765 лица и 10814 МПС. Извършени са проверки на 731 обекта, издирени са 2 лица и са връчени 298 предупредителни протокола. Образуваните досъдебни производства са 27, от тях 2 – за престъпления против политическите права и 10 преписки, допълни още ст. комисар Кирчев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук